Zittend ziekenvervoer

Velen van u weten dit niet, zorgverzekeraars vertellen u dit niet.

 

Zittend ziekenvervoer nodig ? Kies zelf uw vervoerder!

Vaak denkt men: Ik ben verplicht om met de toegewezen taxibedrijf te reizen. Mijn ritten te laten verzorgen door een taxibedrijf die de zorgverzekeringsmaatschappij mij toewijst.

Kies uw eigen taxivervoerder bij ziekenhuisbezoek.

Veel mensen die afhankelijk zijn van taxivervoer voor bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek worden door hun zorgverzekeraars verteld dat ze voor gecontracteerde vervoerders moeten kiezen.
Onnodig, want de mensen mogen zelf hun taxivervoerder kiezen. Hier is veel onduidelijkheid over volgens het Borgerder Taxibedrijf Nijmeijer.
In elke polis staat vermeld gecontracteerd en niet gecontracteerde vervoerders.

Eigenaar Johan Nijmeijer vindt het dan ook van belang hier meer duidelijkheid over te verschaffen. ,,Het is helemaal niet waar dat de mensen voor gecontracteerde vervoerders moeten kiezen. Zorgverzekeraars melden dat aan de verzekerden, maar daar klopt niets van”, zegt Nijmeijer. ,,Veel mensen nemen dat ‘zomaar’ aan en volgen dan hun ‘advies’. Dat doen ze simpelweg omdat ze niet anders weten. Ze nemen het maar aan en denken dan van het is goed geregeld zo. Natuurlijk hebben ze dan een vervoerder, maar zijn er wél nadelen. Het kan heel anders, want ze kunnen gewoon zelf hun vervoerder kiezen.”

Bij een grote vervoerder reist men meestal in combinatie met de ‘taxibus’. Die gaat meerdere adressen bij langs om de taxi via omwegen vol te krijgen. Bij het ziekenhuis uitstappen, als de klant retour wil, kan dit in vele gevallen niet. Men moet direct bellen en de taxi komt terug als de auto opnieuw vol is en gaat dan met grote omwegen retour. Nijmeijer komt voor de mensen op en wil graag dat ze niet belazerd worden en vindt het te gek voor woorden dat er zelfs dreigende tonen zijn te horen van de kant van zorgverzekeraars naar de verzekerden toe. ,,Ze zeggen gewoon dat er een bijnota komt als ze niet voor een gecontracteerde vervoerder kiezen. Taxi Nijmeijer declareert het tarief van de maatschappij.

Men is helemaal niets verplicht, hoeft niet op te volgen wat de zorgverzekeraar zegt en is vrij in zijn keuze.” Voor vragen kan men trouwens altijd even bellen met Johan Nijmeijer. Hij kan de klant prima nadere informatie hieromtrent verstrekken, zodat ze meer over de situatie te weten komen.

Taxi Nijmeijer staat voor toonaangevend vervoer vanuit Borger. Gemak en kwaliteit van het vervoer staat hoog in het vaandel, ook op het gebied van zittend ziekenvervoer. Het maximale taxitarief dat mag worden gerekend wordt in rekening gebracht en nooit meer. Groot voordeel is dat de klant meestal solo kan reizen onder prima voorwaarden. De chauffeurs wachten tot de behandelingen in de ziekenhuizen zijn geweest en brengen de klant daarna naar huis. En zo zijn er nog wel meer voordelen zoals online ritten reserveren en een zogenaamde ‘bel me terug-service’. Naast ziekenvervoer biedt Taxi Nijmeijer nog meer diensten: rolstoelvervoer, luchthavenvervoer, schoolvervoer, groepsvervoer, PGB-taxivervoer en straattaxi.

Alles tegen zeer scherpe tarieven en vervoer onder heel goede omstandigheden: comfortabel vervoer, goed vervoer en ook nog eens vervoer zonder onnodige vertragingen. De klant krijgt echt waar voor zijn geld en wordt eerlijk behandeld. Daar staat het Borgerder taxibedrijf voor: een eerlijke behandeling. Ook op het gebied van vervoer naar het ziekenhuis waar mensen geen cent te veel voor betalen en vrij zijn in hun keus. ,,De mensen zijn daar echt vrij in, maar ik hoop natuurlijk dat ze voor ons kiezen”, zegt Johan Nijmeijer. (Door Dag in Dag uit / Gerry Grave)

Als u uw polis wilt omzetten naar een restitutiepolis betaalt u iets meer premie, deze extra kosten nemen wij voor onze rekening als u regelmatig gebruik maakt van onze diensten.
Op deze wijze betaalt u nog steeds uw normale premie zoals u nu gewend bent.
Vraag naar de voorwaarden. Tel: 0599-637633

 • Het voordeel van een restitutiepolis:
  –              U bepaalt zelf naar welk ziekenhuis of instelling u wilt
  –              U bepaalt zelf uw eigen taxibedrijf
 • Voor veel mensen is die keuzevrijheid zelfs het belangrijkste voordeel om voor een restitutiepolis te kiezen.

Wat krijgt u vergoed?

U heeft altijd recht op een vergoeding als:

 • U een nierdialysebehandeling moet ondergaan.
 • U een radiotherapie- of chemotherapiebehandeling moet ondergaan.
 • U niet alleen kunt reizen door uw visuele beperking (gezichtsvermogen minder dan 0,3 aan beide ogen met correctie).
 • U afhankelijk bent van een rolstoel.
 • U intensieve kindzorg krijgt en het vervoer naar een verpleegkundig kinderdagverblijf medisch noodzakelijk is (deze indicatie geldt per 1 januari 2018).
 • Als u langdurig ziek bent, krijgt u in een aantal situaties een vergoeding. Hierover leest u meer in de landelijke hardheidsclausule.

U rijdt bij ons meestal solo en wij wachten tot dat u de behandeling gehad heeft. U kunt dus direct weer naar huis.

U bent niet gebonden aan de vervoerder die uw zorgverzekeraar u toewijst. Zittend ziekenvervoer is het vervoeren van mensen naar het ziekenhuis voor een behandeling. Meestal een korte behandeling, zodat de chauffeur op u kan wachten voor de terugreis. Zorgvervoer wordt vergoed door de zorgverzekeraars.

Taxi Nijmeijer verzorgt zittend ziekenvervoer voor alle zorgverzekeraars.

Kies weer voor ouderwetse service, betrokken chauffeurs en solo vervoer!

Taxi Nijmeijer informeert u graag over alle mogelijkheden.

klik op het onderstaande artikel voor de originele weergave.

WiWu_16_24.indd